31 Mart 2010 Çarşamba

veda filmini full izle






Veda ölüme meydan okuyan bir kuşağın komutanının hikayesi





Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı film oluyor. Mustafa Kemal Atatürk’ ün hayat hikayesi Zülfü Livaneli’nin yönetiminde beyaz perdeye taşınacak.Sinemeya uyarlanacak olan Veda Kemal Atatürk’ün hayatını anlatacak.





Atatürk’ün hayatını anlatan filmin adı Veda olacak.Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı dünya sinema tarihinde Ghandi, De Gaulle, Mandela,Napolyon gibi liderlerin hayatını anlatan sinema filmlerinin arasındaki yerini alacak. Veda filminin sinemaya taşınması Zülfü Livaneli gözetiminde oldu.





Mustafa Kemal Atatürk’ün Salih Bozok ile olan arkadaşlığı Selânik’te çocukluktan başlamıştı. Atatürk ile Bozok’un bu yakın arkadaşlıkları silah arkadaşlığından hayatta aynı idealleri kovalayan 50 yıllık bir dostluğa dönüştü. Bozok’un 50 yıllık dostlukta şahit olduklarını anlatması Veda filmini oluşturuyor





Atatürk ile Bozok’un arkadaşlıkları Veda’nın ana çizgisi. Veda Bozok’un yakın arkadaşının hayatındaki dönüm noktalarını, önemli anlarını yakın bir tanık olarak anlatmasına dayalı bir film.



Veda filminin Atatürk’ün hayatını anlatıyor olması ve bu hayat hikayesinin bu kadar yakın birinin anlatımıyla perdeye aktarılması kuşkusuz filmi bir hayli merak uyandırıcı kılıyor.Veda filminde Atatürk’ün hayatının yanı sıra vatan için ölüme meydan okuyan bir kuşağın komutanının hikâyesini de göreceğiz.






0 yorum:

Yorum Gönder

İzleyiciler